Ydinvoimablogeissakin on eroja, vai onko?

Mari Koo nosti esiin blogissaan tänään tutun ongelman suomalaisessa blogikulttuurissa. Helposti mennään siihen, että jokainen blogaaja tohottaa omassa blogissa omaa asiaansa ja unohtaa samalla muissa blogeissa käydyn keskustelun.

Ennen tätä blogia tarkastelimme verkon suomenkielistä tarjontaa keskusteluista, joissa ydinvoimaa käsiteltäisiin asiantuntemuksella ja maltilla. Asiantuntevuuden ja maltin mittareina emme arvottaneet blogin taustatahoa tai ylläpitäjää (kannattaja tai vastustaja), vaan pyrimme katsomaan nimenomaan erilaisten blogien sisältöjä. Emme löytäneet etsimäämme, kuten totesin ensimmäisessä kirjoituksessani.

Ydinvoiman kannattajissa ja vastustajissa on hyvin erilaisista lähtökohdista kumpuavia näkökulmia. Ilmasto- ja energiakeskstelua käydään blogosfäärissä laajasti ja asiantuntevastikin, mutta ydinvoimalla ei vastaavia asiafoorumeita ole.

Joku näkee ydinvoimayhtiöt tai etujärjestön huonona keskustelukumppanina sen takia, että mielipiteemme on etukäteen tiedossa. Jos se estää jotakuta osallistumasta, sille emme mahda mitään. Toisaalta edustamme myös alan parasta käytännön asiantuntemusta ydinvoiman tuotannosta Suomessa.

Marin kunniaksi esitänkin pienen joulutoiveen teille, arvoisa lukijat: linkittäkääpä nyt omasta mielestänne laadukkaita ydinvoimaa koskevia blogeja tänne, niin saamme sitä vuorovaikutteisuutta aikaiseksi.

Jokapäiväistä

Kommentoi kirjoitusta "Ydinvoimablogeissakin on eroja, vai onko?"

Ydinreaktioita Facebookissa
Seuraa meitä twitterissä
Navigoi
Kategoriat